آموزش, زعفران

روش های تشخیص زعفران

روش های  تشخیص زعفران اصیل ایرانی

۱- چشیدن طعم زعفران

بهترین روش تشخیص زعفران اصل چشیدن آن است، زعفران اصیل مزه ی تلخی دارد و نباید مزه ای غیر از آن مثل مزه ی شیرین بدهد.

در صورت داشتن مزه ی شیرین قطعا به آن مواد قندی مثل آب قند جهت سنگین شدن وزن آن اسپری شده است، پس به این مورد حتما توجه داشته باشید.

۲- سر شاخه های  گل زعفران باید شیپوری شکل باشند

اگر خیلی دقیق تر زعفران را بررسی کنید متوجه می‌شوید که رشته‌های زعفران اصل شیپوری شکل هستند که یکی از مهمترین موارد تشخیص زعفران اصل به شمار می رود.

زعفران اصیل

 

۳- زعفران اصیل و تازه , عطر تندی دارد

 

زعفرانی که تازه چیده شده باشد بوی بسیار تندی دارد و به محض اینکه درب آن باز می شود فضای داخل اتاق از عطر آن پر می شود، البته زعفرانی که چند سال از چیدن آن گذشته باشد عطر و بوی بسیار ضعیفی دارد و به راحتی نمی تواند فضا را معطر کند.

۴- شناخت زعفران اصیل از روی رنگ

رنگ زعفران اصیل تیره است. بسیار شاهد این هستیم که افراد در مواجه با رنگ تیره زعفران گمان می‌کنند که زعفران کهنه است و یا مرغوب نیست اما  باید توجه داشته باشیم که رنگ زعفران اصل تیره بوده و روشن نیست.

اگر زعفران رنگی غیر از زرشکی تیره داشته باشد و یا رنگ غیر عادی در مقایسه با زعفران اصل کاملا مشخص می شود که آن گیاه زعفران نیست بلکه می تواند توسط گیاه گلرنگ جایگزین شده باشد.

 

۵- سرعت رنگ دهی در  زعفران  اصل

زعفران اعلا و درجه یک سرعت رنگدهی بسیار پایینی دارد و این فاکتور یکی از عوامل مهم در تشخیص زعفران اصیل می‌باشد. اگر زعفران را بعد از خرید دم کردید و در حین دم کردن متوجه شدید که زعفران در حد چند ثانیه رنگ داد باید بدانید که زعفران شما تقلبی است.

زعفران اصل برای رنگ‌دهی به حدود ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد و در صورتی که در زمانی کمتر از این به طور مثال ۵ دقیقه دم بکشد می‌تواند نشان از تقلبی بودن زعفران باشد. ممکن است برای برای افزایش رنگ زعفران به آن رنگ افزوده باشند تا هم وزن آن سنگین‌تر شود و هم رنگ‌زایی بیشتری داشته باشد.

۶- افزایش وزن زعفران

اگه زعفران خود را از جای مطمئنی خرید نکرده اید باید انتظار این را داشته باشید که ممکن است وزن زعفران خریداری شده افزایش داده‌اند.

رشته های زعفران را به مواردی که در پایین اشاره میکنم آغشته میکنند و وزن زعفران را چند درصدی افزایش می‌دهند.

  • عسل
  • نمک
  • اسپری کردن نوشابه

در انتها امیداوریم از جمع آوری این مطلب لذت کافی را برده باشید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *